top of page

皇家音樂學院玩野


由於英國皇家音樂學院癲左, 改版後的結他考試歌簡直易到爆,alway with me, 天空之城,她說等 fingerstyle 歌 一定比四級考試歌更難,直情與五級差不多, 一至三級更本沒有bar chord , 低音大部分空弦,上年開始跟我學的年輕人, 不足一年全部都可以練兩星期就ko 一隻三級考試歌,係一定合格到個隻!!!!!! 相比鋼琴,三級個d 睇人彈都會比佢嚇一嚇,完全唔明點揀歌,只能講,彈到天空之城之類fingerstyle 閱朋友,真係諗諗個考試去, 就好似早幾年買樓一樣,去啦!!!

結他導師多如天上繁星,古典結他導師多如麻雀,想搵個好既好容易既,不一定是我。

單對單不經濟??

最新結他/五級樂理班召集! 逢星期六 a)10:00am-11:30am( 滿) b)12:00pm-1:30pm c)4:30-6:00pm 逢星期二晚 a)7:00pm - 8:30pm b) 8:30pm - 10:00pm (滿) 東區柴灣 基本掃CHORD 至 中級掃CHORD ( 4 BEAT 到 16 BEAT) 勾線 ( 4 BEAT 到 16 BEAT) 基本樂理 左手訓練 右手訓練 結他二重奏 簡單fingerstyle 查詢: 91261830 wechat : buidorlup

Featured Posts
Recent Posts